Skärgårdens Internetoperatör

Laajakaista

Kuitu

optinen_kaapeli_pikkukkuvaSaaristoverkot voi tarjota nopeita kuituyhteyksiä Iniössä, Houtskarissa, Korppoossa, Nauvossa ja Kemiönsaarella. Emme ole kattavasti kaikkialla, vielä. Meneillään on useita projekteja, joiden tarkoituksena on saada vedettyä kuitu eri kyliin. Ilmoita mielenkiinnostasi täällä. Kuidun kautta on pääsy IPTV:hen, joka antaa laajan HD-tasoisen TV-tarjonnan ja mahdollistaa mm. elokuvien katsomisen silloin kun itse haluaa. Videokonferenssit vähentävät merkittävästi tarvetta matkustaa jne. Nopeudet 10-100 mb/s.

Wimax

langaton laajakaista_pikkukuvaTarjonnassamme on myös langaton verkko, Wimax, joka kattaa Iniön, Houtskarin ja Korppoon. Se soveltuu mainiosti niille, joiden luo kuitu ei vielä yllä. Erityisesti Wimaxista on apua niille, jotka asuvat saaressa. Tarjoamme hyvälaatuisia synkronisia yhteyksiä (yhtä nopeita sisään ja ulos). 3G-verkkoon verrattuna Wimaxin (joka on 4G –verkko) etuna on, ettei se ylikuormitu (kuten ruotsinlaivan mennessä ohi) ja se soveltuu selvästi paremmin esim. videokonferensseihin koska latenssiajat (vastausajat) ovat paljon parempia. Nopeudet 10 mb/s asti.

xDSL

DSL-tekniikka käyttää kuparilinjoja, ts. tavallisia puhelinlinjoja. Siellä missä puhelinlinjat on yhä jäljellä, voimme liittää tilaajat ADSL- ja VDSL-tekniikan avulla. Nopeudet noin 4 mb/s (ADSL) – noin 70 mb/s (VDSL) riippuen linjojen pituudesta.

@450

Tarjonnassamme on myös Ukkoverkot Oy:n @450 verkko, eli vanha NMT-verkko joka kattaa suurin osaa Suomesta (paitsi Ahvenanmaa). Siinä missä kuitu ei ole ja Wimax ei tavoittaa on todennäköisyys suuri, että @450 verkko toimii. @450-laajakaistaverkko ei ruuhkaudu muiden matkapuhelinverkkojen tapaan koska verkko on tarkoitettu vain datakäyttöön. Nopuedet 10 mt/s asti.