Skärgårdens Internetoperatör

Keitä olemme?

Saaristoverkot Oy on Turunmaan saaristossa toimiva internet-operaattori. Tarjoamme nopeita laajakaistayhteyksiä, jotka on toteutettu kuidun, langattoman Wimaxin ja xDSL:n avulla.

Saaristoverkot perustettiin 2000-luvun alussa, lähinnä sen ansiosta, että Korppoon kaukokatseinen kunnanjohtaja näki hyödyt organisaatiossa, joka palvelisi eri saaristokuntien laajakaistatarpeita. Luotiin perusta kattavalle kuituverkolle, jota tosin ei ehditty hyödyntää ennen kuin kuntaliitos vuonna 2009 muutti asetelmat. Kolme vuotta myöhemmin uusi kunta, nyt Paraisten kaupunki, katsoi että Saaristoverkot täytyy lopettaa tai myydä. Nauvolainen Johan Skibdahl osti tuolloin kaikki osakkeet tarkoituksenaan kehittää yritystä edelleen ja varmistaa laajakaistayhteyksien toimiminen Turunmaan saaristossa.

Tavoitteenamme on, että saaristossa on hyvät internet-yhteydet, joilla voidaan palvella modernia saaristolaista. Saaristoverkot Oy on voittoa tavoittelamaton yritys. Kaikki ylijäämä investoidaan takaisin yritykseen.

Kehityksen myötä on entistä vähemmän palvelupisteitä, vähemmän pankkeja ja postikonttoreita. Entistä enemmän asioita hoidetaan verkossa. Itse asiassa tavallisten viranomaisasioiden hoitoon tarvitaan nykyisin internet-yhteys.

Nopea laajakaista mahdollistaa myös uudet asumismuodot, kun monet voivat muuttaa saaristoon ja hoitaa työnsä Internetin kautta.